Vraag en antwoord

Antwoorden op de meest gestelde vragen over het verkopen via de Juul.

Wat is de JUUL Makelaars?

JUUL Makelaars is een NVM makelaar waar u makelaarsdiensten koopt tegen vaste, lage tarieven.

Voor wie is de JUUL Makelaars bedoeld?

JUUL Makelaars is bedoeld voor mensen die zelf hun huis willen verkopen maar toch een goede positie op Funda wensen en ondersteuning van een NVM makelaar. De verkoper doet altijd zelf de bezichtigingen, maar krijgt op belangrijke punten de toegevoegde waarde van een professionele NVM makelaar, zoals bij onderhandelingen en biedingen.

Wat is het JUUL Makelaar Basispakket?

Het NVM basispakket van de JUUL Makelaars omvat een uitgebreide presentatie op Funda plus de begeleiding en afhandeling van de onderhandelingen met de koper. Zelf doet u de bezichtigingen en maakt u de tekst en foto’s voor Funda. Aanvullende diensten (professionele fotografie, brochure) kunt u toevoegen aan het Basispakket.

Wat is de Funda Voordeelbundel?

JUUL Makelaars is bedoeld voor mensen die zelf hun huis willen verkopen maar toch een goede positie op Funda wensen en ondersteuning van een NVM makelaar. De verkoper doet soms zelf de bezichtigingen, maar krijgt op belangrijke punten de toegevoegde waarde van een professionele NVM makelaar, zoals bij onderhandelingen en biedingen.

Alleen plaatsen op Funda, Verder doe ik alles zelf. Is dat mogelijk?

Neen, de NVM staat niet toe dat de makelaar uw huis alleen maar op Funda zet en zelf verder niets meer doet. Er moet minimaal sprake zijn van een opdracht tot dienstverlening waartoe ook de onderhandelingen behoren.

Wat gebeurt er na mijn bestelling bij JUUL Makelaars?

U krijgt na de bestelling en betaling een bevestiging van de opdracht per email. Hierin staan ook verdere instructies hoe verder te handelen en wat u moet doen. Nadat u het opname fomulier hebt ingevuld, nemen wij contact met u op om nog wat details door te nemen.

Wanneer moet ik JUUL Makelaars betalen?

U kunt gelijk betalen met IDeal of door een overboeking. Na ontvangst van uw betaling gaan wij direct aan de slag. Indien u voor full service gaat betaald u bij de overdracht bij de notaris.

Ok, mijn huis staat op funda. Hoe maak ik afspraken met kijkers?

U krijgt van de JUUL Makelaars (via mail, sms of telefoon) de gegevens van de persoon die eventueel wil komen kijken. U maakt daarna zelf de afspraak, of wij plannen de afspraak met de klant en met de verkoper. Wij geven geen persoonlijke gegevens van u aan de kijker, tenzij u ons daarvoor toestemming geeft.

Als iemand een bod wil doen, wat moet hij dan doen?

Verwijs de kijker na de bezichtiging altijd naar JUUL Makelaars als ze een bod wil doen. Het spel van bieden en onderhandelen moet u aan een professionele makelaar overlaten. Als u desondanks toch zelf tot een akkoord komt met de koper, is het verstandig dat wij de afspraken bevestigt aan partijen.

Hoe lang staat mijn huis op funda?

Uw huis staat op funda.nl totdat het verkocht is.

Ik wil stoppen met de verkoop van mijn huis. Wat kost mij dat?

U betaalt bij JUUL Makelaars geen intrekkingskosten. Bij intrekking gelden de voorwaarden.

Zelf uw huis verkopen

Zelf je huis verkopen via Funda is nu mogelijk! JUUL plaatst uw huis op Funda met foto’s en beschrijving! Bij JUUL krijg je professionele ondersteuning en een deskundig advies.

Mocht u wijzigingen hebben in uw bestaande advertentie, dan is dit volledig kosteloos. Ook heeft u de volledige beschikking over de statistieken van uw woning op Funda.

U doet de bezichtigingen en JUUL doet de rest!

Zo plaatst u uw huis
1Kies een pakket Kies een pakket of stel een pakket samen.
2Veilig betalen Reken het pakket veilig af via de website.
3Advertentie plaatsen Stel uw advertentie op.
10,

"Beste makelaarservaring ooit. Zeer kundige, behulpzame, meedenkende, responsieve, betrouwbare makelaar. Mijn huis moest snel verkocht onverwacht en 24 uur later stond mijn huis al op funda. Normaliter duurt dit 10 dagen. Binnen 48u mijn eerste bezichtiging en meteen 100 man langs. Juul heeft helpen onderhandelen en geeft rake adviezen. 4..."

Mevr. de Wind
7,8

"Juul heeft ons prima begeleid. Hij reageert snel op mail of telefoon als het spoed is en blijft betrokken tot stukken bij notaris in behandeling zijn genomen. Gewoon voldoende en dat voor weinig. Het pakket wat we kozen vraagt wel een eigen beoordeling van de lokale marktwaarde. Maar dat was..."

Dhr. de Boer